06 september, 2010

En härlig fjällvecka...

...och det blev det i Norge en bit ovanför Röros in mot Svenska gränsen, alldeles nedanför stora Sylmassivet på Norska sidan.

Fjällvärlden har alltid haft en egen plats i mitt hjärta....att vara mitt ute i vildmarken med allt vad som hör till....vackert väder, dåligt väder.
Mäktig natur har alltid fascinerat och kommer nog alltid att göra.







Vi har fjällvandrat flera gånger och då några gånger på svenska sidan av Sylarna och Helagsfjällen, men nu fick vi fatt i en liten fiskecamp på Norgesidan och det var något helt nytt, att campa mitt ute i fjällvärlden men ändå ha rinnande varmvatten, vattentoalett och duschmöjligheter men ändå vara mitt i.


Nesjön som vi bodde vid är Norra Europas mest fisketäta rödingvatten, vilket då min familj tänkte prova på. Kruxet var bara att fiskarna skulle till att leka och då gick det bara att få fisk i nät medans långedrag som mina män fiskar med, fungerar på sommaren, så något napp blev det men inget mer. Det slutade med att vi fick sex rödingar utav campingvärdarna som vi nu har tagit hem och ska lägga i röken....mums!

En av kvällarna från husvagnsfönstret....inte helt fel kan jag lova.


I fjällvärlden kan verkligen vädret kasta om snabbt.
Ena stunden är det strålande sol och i nästa så drar ett riktigt regn in över landskapet. Men det är en del av det mäktiga och då är man glad att man har en husvagn att hoppa in i istället för ett tält när man fjällvandrar.


En utav höjdarna är att kunna dricka vattnet direkt från bäckar och älvar....det är fortfarande så rent, och himla gott, en speciell smak....för mej är det en smak från naturens eget skafferi precis som hjortronen som vi hittade på fjällsluttningarna ner mot sjön.
Köpte socker gjorde vi och kokade hjortronsylt som vi sedan hade till pannkakor....mmmm!




Lågvatten var det i Nesjön, så många härliga stenar blev plockade och fick följa med hem Stimmerbo.

Ha det gott!
Leni