21 december, 2010

Jag önskar Er Alla en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År!

(Större fat som nu finns i butiken.)
Ja, tänk, nu har det gått ett år och julen står för dörren igen.


Jag är en älskare av jultid och myser för fulla muggar nu när vi har julpyntat både högt och lågt här hemma i Stimmerbo....nåja lite mindre än vanligt har det förståss blivit....för som jag berättade här i augusti så blev vi ju med hund.



Vi har en underbart go Alvin som är en Perro (spansk vattenhund) så den här hösten har inte rikigt varit sej lik.
Tiden har disponerats mycket på att fostra och mysa och pyssla om honom, vår chokladbruna fyrbenta goding!
Så jobba i verksta´n har fått bli lite mindre än annars denna säsong, men
det är bara en gång han är valp.

En ny värld har också i samband med hundägandet öppnats för oss, alltid lika spännande att uppleva nya saker, och lära känna nya människor.
Han har åkt med sina uppfödare, som vi köpte honom genom, från Spanien, på två utställningar redan där han har fått så fina rosetter som vi nu har hängt upp på väggen, tanken är ju att han ska bli pappa om allt fungerar med höftröntgen då han blir 1 år och då behövs det åkas på utställningar och håva hem fina priser.
Och det är inte för inte att vi är stolta då han på sista utställningen blev Best in Show bland alla valpar och det är tydligen väldigt gott tecken på bra påbrå.
Vi är inte så insatta ännu för när det har varit dax har vi jobbat både jag och min man så vi har inte kunnat varit med.

Men jag längtar hela tiden efter att sitta vid min drejskiva när jag inte har möjligheten och det har blivit bättre och bättre ju äldre han har blivit, han är nu drygt 6 mån. och full utav bus och gos mellan varven, älskar att hoppa och studsa i snödrivorna så man får tina alla dessa små snöbollar som fastnar i pälsen inne i duschen efteråt.

Nu har det varit mycket om våran nya familjemedlem...men det blir faktiskt så, det är nästan som att få en ettåring till familjen, mycket goa skratt och spring och kolla läget var han håller hus och pysslar med.

Ha en skön Helg alla bloggläsare!

Julkramar // Leni

11 december, 2010

Från en oformlig klump till.....

En lite annorlunda julklapp!
Ge bort
Prova-På-att-Dreja-timmar
till Dej själv eller till någon Du tycker om!









...en färdig form!
Köp som presentkort i butiken eller ring och beställ per telefon, nr. 0240-791 22
Varmt Välkommen!
Leni

01 december, 2010

DET GAMLA....så mycket som möjligt....

...när vi renoverade utrymmet där jag nu har butik och verkstad hade vi som mål att behålla så mycket som möjligt av det gamla, ursprungliga.
Här, det handslagna tegelgolvet som egentligen inte har legat här från början, då det har varit gammla golvbräder över hela golvet....men just här vid bakugnen och eldstaden har det tidigare använts som tvättstuga och golvet kändes inte helt säkert att ha som butiksgolv för mina besökare.

Travad ved är så vackert och enkelt.
Tittar man riktigt noga på den här tegelstenen så kan man se ett handavtryck, med fingerspetsarna uppåt och handloven nedanför....tänk om det avtrycket kunde tala....


Dom gamla träplanken som ligger på golvet med handsmidda spikar....

...och nötta kvistar.
Tänk om golvet kunde tala...och berätta om vilka som har gått på det och vad som gjordes härinne.
Det vi vet och kan se då vi har tre stänger i taket i krokar är, att det har varit bagarstuga tidigare och tvättstuga då min mamma föddes och hennes familj arrenderade huset som vi nu bor i.
När hon var fyra flyttade dom härifrån, men hon kommer ihåg att mormor stod nere i min nuvarande butik och värmde vatten i en kittel och tvättade kläder.
Ja, mycket själ är det i detta hus med dess historia.

Varmt Välkommna till en annorlunda butiksmiljö!
Ha det gott!
Leni