09 augusti, 2010

Vi har blivit med en liten Alvin!

Tänk vad livet kan bjuda på överraskningar ibland.

Inte hade vi planerat att "bli med hund" i sommar heller, visserligen har vi önsketänkt flera år, men inte var det egentligen aktuellt nu.

Men flera tillfälligheter har nu gjort oss till äkta stolta hundägare.......och vi har fått förmånen att få hem lille Alvin till vår familj.

Stolta.....ja det vill säga vi tvåfotade individer i familjen.....däremot vår gamla trogna fyrbenta (snart 16-åriga) goa familjemedlem Jonas, är inte speciellt stolt kan jag säga, snarare fundersam och väldigt vaksam på detta nya väsen som skuttar och hoppar och skäller och gnäller och låter, och dessutom rör sej väldigt yvigt med okontrollerade rörelser......ingen direkt "hit" kan jag säga ;-)




Alvin, som är en Spansk vattenhund, (Perro) och nu väger 4,1 kg. flyttade i alla fall hem till oss i fredags med spänd förväntan från vår sida, så det känns helt nytt, men ändå inte.......(hm, hur går det ihop egentligen :-).
En sak är då säker.......han är en helt underbar liten kille!!! Och vi hoppas och tror att våra fyrbenta finner sej med varann så småningom och hittar sina roller här i familjen.

Vi började i alla fall vår resa med att låna honom både i tisdags och torsdags så att Nanna i kenneln La Sirenitas här i Smedjebacken fick ta lite ledigt i valpskötandet (omständigheter gjorde att vi inte kunde ta hem honom tidigare än fredag).

För tre veckor sedan visste vi inte ens att han skulle komma till Sverige. Det var faktiskt dagen innan vi åkte på en semestervecka till Öddö utanför Strömstad som vi fick nys om honom och hamnade i en "ska vi, eller ska vi inte" skaffa hund-situation, dagen efter då vi satt i bilen på väg ner fick vi erbjudande om att namnge honom (om han skulle bli vår när vi kom hem).
Inte kunde vi låta bli att komma fram till ett namn då den chansen dök upp.

Alvin blev det...efter "Alvin och gänget" (en himla härlig film), som efter mycket smakande på massor av andra namn blev det vi bestämde oss för........himmel, hur kan man bestämma sej för ett namn innan man ens har betämt sej för att tacka ja till själva hunden, kan man ju fråga sej ;-)....och det har jag faktiskt inget riktigt bra svar på.


En grönögd liten spjuver med glimten i ögat är det...







Dragkamp med lillhusse hörde till första dagens aktiviteter....

Full fräs i gröngräset...



Men visst kan man ta det lugnt också mellan varven...


Denna lilla charmör åkte från sitt hemland Spanien den 24 juli och har efter en flygtur och sedan en biltur hamnat i Smedjebacken och till sist i fredags, den 6 augusti, flyttade han till Stimmerbo.


Att ha småhund i familjen är ju lite av att ha fått en liten ettåring på halsen, som far och flänger och undersöker allt i sin väg, så keramikandet får ligga lite på lut ett tag framöver kan jag tänka mej, åtminstone på dagtid då jag naturligtvis har öppet som vanligt men kanske inte sitter och jobbar frenetiskt....själva skapandet får nog flytta till kvällstid en tid framöver tills den lille har växt till sej lite.
Ha en skön vecka allihop!
Leni

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis och Lycka till med den nye fyrbente familjemedlemmen.

Lena

Anonym sa...

Men vilken fin blogg ni hade här då!Vi länkar den från oss omedelbums!Alvin ser då ut att ha det strålande!Tur att ni är 3 ( och en halv med Jonas) som kan trötta ut denne lille raket!Kram Nanna och Anneli med flock.

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Så söt!
Lycka till med småbarnstiden! Vi hörs,
Pernilla

Anonym sa...

Grattis till Alvin ! Såå söt !

Margareta