24 mars, 2012

Hej igen allihopa!
Ni lär väl tro att jag har rymt... :-)....men så är icke fallet!
Nu var det mycket länge sen sist.....och det beror mycket på att mitt liv har tagit en lite annorlunda vändning sedan sommaren.
Jag har blivit elev och börjat studera på äldre da´r! Kan låta besynnerligt, men så är läget och jag tycker dessutom att det är himla kul!
Varför det har blivit så beror till största del på att jag helt enkelt fick erkänna för mig själv, att vara keramiker ensam i min egen verkstad är alldeles för ensamt och jag har en längre tid känt att något har fattats i mitt yrke.
Jag kommer absolut inte att släppa mitt skapande, det stormtrivs jag med, men det är numera på en lägre nivå än tidigare, då jag har har fått inse att jag har ett stort behov av "jobbarkompisar" i mitt yrkesverksamma.
Så därför så tog jag beslutet att prova på hur det är att studera, då det var många år sen sist, och jag kan säga att man är helt klart mer ambitiös i sina studier nu än när man var yngre. Något jag kan rekommendera för den som är lite sugen på att testa.
Men som sagt, mitt "keramikande" har jag inte släppt. Numera försöker jag att få till åtminstone en dag varannan vecka, då jag numera åker till Lena i Sunnansjö och hennes butik Vävglädje, www.vavgladje.se där jag sitter och jobbar. Där får jag min dos av arbetskamrats-socialisering och jag trivs jättebra i hennes härliga lokaler. Min egen gemytliga butik har jag som vanligt kvar, men numera med överrenskommelse av öppethållande, då jag har svårt att ha regelbunda öppettider numera i och med mitt studerande. Så slå en pling när du har vägarna förbi och vill kika in en sväng!
Här nedan ser ni ett kollage där vi har vävt i tre material, textil, ornäsbjörk och skröjbrända lerstavar. En kul idé vi fick i höstas och måste prova på!
...lite svart keramik med påskfärger runtomkring........
Hos Vävglädje finns många fina kort att köpa för att skicka till vänner och bekanta....
.....även kan du hitta saker från TRÅDSPIRA till försäljning här.....
......och vackra handsydda manschetter med fattigmansspets i lin finns också här, från det lokala företaget LYST FORM, www.lystform.se
Ha nu en skön forsättning på vår härliga vår.....tills vi hörs igen!
Varm Kram!
//Leni

1 kommentar:

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Heja Leni!
Det låter bra att du hittat ett sätt att trivas. Tack för länken till Lyst Form