19 juni, 2008

Midsommar i Stimmerbo

Ikväll har vi "majjat" midsommarstången här vid bygdegården. Vuxna och barn i alla åldrar har hjälpt till, nåja de flesta i den yngre kretsen hade väl mest kul och sprang runt och stojjade, precis som det ska vara.




Midsommarkransarna till stången kläddes med ljuvliga sommarblommor tills imorgon då de bärs från byn Torrbo upp till bygdegården utav folkdräktsklädda kullor. Och med spelande spelmän så går alla som vill i samlad tropp mot festplatsen.

Väl här uppe vid bygdegården sätts dom på midsommarstången och sedan är det dags för alla som finns här att hurra på för karlarna som reser stången.
Efter det blir det dans och sång runtomkring, lotterier med bl.a. den omtalade lokala läckerheten "Torrbotårtan" som vinst.
Uppträdande, kaffeservering, lekar och glada och trevliga människor brukar förståss också höra till.




Jag önskar Er alla en härlig midsommar med många glada skratt och fina stunder!



Kramar från Leni

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Leni
Tittar in på din sida då och då. Åker till Dalarna i morgon igen. Funderar på att hitta vägen till Stimmerbo. Vore roligt att få se din idyll och dina grejer.

Hälsa familjen
Anna Lena i Värmland

Anonym sa...

Fina bilder! Ha en trevlig sommar,
lev livet och bemöt andra som du själv vill bli bemött och döm ingen annan föränn du själv vandrat två månader i dennes mockasiner!

Pernilla, Lyst - Slow Living Fashion sa...

Hej Leni!
Jag tittar in här lite då och då. nu lade jag speciellt märke till ditt bildspel. Vad fint!!
Pernilla

Anonym sa...

Hej Leni,
Vart har du tagit vägen, känns som det var längesedan. Hoppas allt är bra med dig och att du jobbar för fullt. Kommer snart och kikar vad du har, behöver en födelsedagspresent.

Ha det så bra,